Kookmethode

Gezond, begrijpelijk, samen, gevarieerd. Dat zijn de termen waar we aan denken als we bezig zijn met koken binnen woongroepen. Bewoners die het leuk vinden om met begeleiding te koken. Als ze daarvoor begrijpelijke informatie hebben dan wordt het samen koken een feest, omdat iedereen zijn aandeel kan hebben.

Gaandeweg heeft Woongroep Mozart een methode ontwikkeld om alle bewoners te betrekken bij het koken en dit begrijpelijk voor hen te maken. Dit is gedaan met de ervaring uit de eigen woongroep. Deze methode bestaat uit het overzichtelijk maken van ingrediënten, hoeveelheden, verhoudingen, aangevuld met foto’s. Door een goed overzicht van verhoudingen wordt het makkelijk om met hoeveelheden te variëren, waardoor het voor kleine en grotere groepen toepasbaar is. Zo wordt koken begrijpelijk gemaakt. Én zo wordt samen koken een leuke bezigheid voor alle bewoners, want zij hebben ieder hun eigen aandeel. Bewoners hebben plezier in koken, want ze hebben inspraak in wat er wordt gegeten en kunnen allemaal meedoen.

Omdat deze methode zo goed werkt binnen de Woongroep Mozart, is het idee ontstaan om dit te delen met andere woongroepen. 

Daarmee zijn we aan de slag gegaan dit heeft geleid tot deze map ‘kookmethode voor de lekkerste recepten’ die is ontwikkeld door een kleine groep binnen de woongroep, vormgegeven door  Mjanneke (grafisch ontwerp), Alice Goores (fotografie) en Marije Dunnebier (uitgever).

De kookmethode geeft uitleg, stimuleert het samen koken en maakt het een leuke activiteit. Daarnaast is het mogelijk om recepten toe te voegen met insteekmapjes. 

De totstandkoming van dit boek is mede mogelijk gemaakt door Stichting Zorg met Smaeck en de Rabobank. Wilt u ons ook financieel steunen? Neemt u dan contact op met het bestuur via het contactformulier of het telefoonnummer in de footer van deze pagina. 

De totstandkoming van deze kookmethode is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en  Stichting Zorg met Smaeck.

Wilt u ons ook financieel steunen?        Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier op deze website.